ABXZone Computer  Forums



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2008, 04:54 PM   #1
FearFactory
The FC.Porto dragon!
 
FearFactory's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Portugal
Posts: 3,981
OpenSuse 11.1

Here i am browsing Abxzone on OpenSuse 11.1 (KDE 4.1) installation went fine, installed some programs i use, like Amsn and a few others. It's faster than Mandriva 2009 and on pair with Ubuntu. Changed the colors to a more dark theme, i'm not a big fan of the default green. I'm happy to see that they choose to keep Kaffeine 0.8.7 and Amarok 1.4.10 because the new versions are still lacking some options. Well, now the problems... i was having sound skipping on both Amarok and Kaffeine. On Amarok i changed the Audio sound system from Gstreamer to Xine (Alsa), on Kaffeine i changed the audio driver from auto to Alsa. Guess what... no more sound skipping. On this stage i started to think Pulse Audio was the problem. Tried a few videos on youtube with Firefox and i had the same problem, sound skipping... next step was to remove Pulse Audio from my system. I did it on Yast and now there's no more sound problems on streaming video. I guess i can live without Pulse Audio..Second problem: libdvdcss2 not working! i did install it but neither Kaffeine or VLC can play encrypted DVD's. Some help here would be nice
Attached Images
File Type: jpg dvd.jpg (109.7 KB, 16 views)
__________________
AMD Phenom II X2 555BE 3.2Ghz AM3 (OC x4 3.7Ghz),CoolerMaster Hyper 212 Plus, Asus M5A99X Evo , 2x 4GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance, VGA PowerColor HD6950 2GB DDR5, Asus DVDRW, Seagate 2TB SATA, Seagate 500 SATA, PSU Nox Hummer M 650W, Asus ML239 23' IPS
(Offline)   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]
Old 12-24-2008, 02:44 PM   #2
Cogar
Level 16, lawful good
 
Cogar's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: It varies, but usually within 100 yards of a keyboard.
Posts: 7,297
Re: OpenSuse 11.1

I just finished booting into 11.1 for the first time. My initial impression is posted as part of the openSUSE 11.0 thread here. I will post more in this thread as I delve into the system and play around with the various applications and system features.
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-25-2008, 04:22 AM   #3
swannema
????????????????
 
swannema's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 9,634
Re: OpenSuse 11.1

FF, you should get rid of the xine and kaffeine packages that come with opensuse. Add the packman repository and use the packages from there. You probably also need libdvdread to play dvd's.

It might be also better to disable the vlc repository, because it can conflict with the packman repo.

To add the packman repo, go in a root shell and :

Quote:
zypper ar -t YUM ftp://ftp5.gwdg.de/pub/linux/packman/suse/11.1/ Packman
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-25-2008, 11:51 AM   #4
FearFactory
The FC.Porto dragon!
 
FearFactory's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Portugal
Posts: 3,981
Re: OpenSuse 11.1

Quote:
Originally Posted by swannema View Post
FF, you should get rid of the xine and kaffeine packages that come with opensuse. Add the packman repository and use the packages from there. You probably also need libdvdread to play dvd's.

It might be also better to disable the vlc repository, because it can conflict with the packman repo.

To add the packman repo, go in a root shell and :
I was about to call your help i think i already add the packman repo but i'm going to try your advice
__________________
AMD Phenom II X2 555BE 3.2Ghz AM3 (OC x4 3.7Ghz),CoolerMaster Hyper 212 Plus, Asus M5A99X Evo , 2x 4GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance, VGA PowerColor HD6950 2GB DDR5, Asus DVDRW, Seagate 2TB SATA, Seagate 500 SATA, PSU Nox Hummer M 650W, Asus ML239 23' IPS
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-02-2009, 03:49 PM   #5
Drufuss
Registered User
 
Drufuss's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Austria
Posts: 3,185
Re: OpenSuse 11.1

He, a new version, new problems to encounter.

This time at first everything went abolutely smooth.
Download O.K.
Image burned O.K.
Installed O.K.

First boot.
Everything looking good, desktop, symblos, taskbar, mouse-courser. An up comes that dreadfull bluetooth-icon in the right corner, and keyboard and mouse resist every attempt to make them do what they are supposed to do.

Well, in fact keyboard and mouse are doing the right thing. The don't talk as bluetooth-keyboard and mouse to everyone. So you need to either have the right software that enforces a trusted connection to keyboard and mouse, or don't use the bluetooth connection and therfore use the hub's inbuilt PS/2-translater (so you can use keyboard in bios for example).

openSuse 11.1 use bluetooth per default. If i would be connecting my mobile phone with the pc to synchronize things or whatever i may be happy about that fact. But in my case this means that i either have to reinstall 11.1 but disable bluetooth by not installing it, or have to connect a ps/2-keyboard and mouse to disable/uninstall bluetooth.

Greetings

Dru

P.S.: Do you also had the "winter-theme" for the bootloader?
__________________
System specs:
Asus Maximus VI Formula (watercooled)
Core i7-4790K 4.00 GHz (watercooled)
4 x 8GB DDR3-Ram PC3-2400 Kingston Beast XMP
3 x Samsung 840 EvoO 1 TB
Gigabyte GeForce GTX970 G1 Gaming (watercooled)
Soundblaster ZxR, Hauppauge HVR4400 DVB-T/S2, Logitech Z-5450 5.1 THX Wireless
Logitech DiNovo MediaDesktop 2.0
Enermax Platimax 750W
Pump: Laing DDC2
Radiator: Watercool Mo-Ra 3 420
Case: Cooltek Antiphon
Windows 7 Ultimate 64bit retail

CUSL2-C ruled! ..äh... RulEd!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Time flies like an arrow,
fruit flies like a banana.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-02-2009, 04:23 PM   #6
FearFactory
The FC.Porto dragon!
 
FearFactory's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Portugal
Posts: 3,981
Re: OpenSuse 11.1

Quote:
Originally Posted by Drufuss View Post
P.S.: Do you also had the "winter-theme" for the bootloader?
Yep, i have it too
__________________
AMD Phenom II X2 555BE 3.2Ghz AM3 (OC x4 3.7Ghz),CoolerMaster Hyper 212 Plus, Asus M5A99X Evo , 2x 4GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance, VGA PowerColor HD6950 2GB DDR5, Asus DVDRW, Seagate 2TB SATA, Seagate 500 SATA, PSU Nox Hummer M 650W, Asus ML239 23' IPS
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-03-2009, 06:59 PM   #7
Cogar
Level 16, lawful good
 
Cogar's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: It varies, but usually within 100 yards of a keyboard.
Posts: 7,297
Re: OpenSuse 11.1

The openSUSE winter theme appears pretty much all of the time in the weeks around Christmas and occurs less in the weeks before and after that time period. The rest of the year it does not appear.
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 05:55 PM   #8
FearFactory
The FC.Porto dragon!
 
FearFactory's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Portugal
Posts: 3,981
Re: OpenSuse 11.1

Quote:
Originally Posted by swannema View Post
FF, you should get rid of the xine and kaffeine packages that come with opensuse. Add the packman repository and use the packages from there. You probably also need libdvdread to play dvd's.

It might be also better to disable the vlc repository, because it can conflict with the packman repo.

To add the packman repo, go in a root shell and :
I was already using Packman repo but i did what you said, removed xine, kaffeine, libdvdcss2 and installed it again (disabled vlc repo too) First time i tried, no go..... still the same problem but after another remove/add lol and a reboot, it worked! encrypted dvd's are playing now

The only problem now is about my new webcam Creative Live Cam Video IM (VF0350), can't get it to work, still no support under linux
Attached Images
File Type: jpeg dvd1.jpeg (85.8 KB, 10 views)
__________________
AMD Phenom II X2 555BE 3.2Ghz AM3 (OC x4 3.7Ghz),CoolerMaster Hyper 212 Plus, Asus M5A99X Evo , 2x 4GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance, VGA PowerColor HD6950 2GB DDR5, Asus DVDRW, Seagate 2TB SATA, Seagate 500 SATA, PSU Nox Hummer M 650W, Asus ML239 23' IPS

Last edited by FearFactory; 01-13-2009 at 06:00 PM..
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 06:47 PM   #9
FearFactory
The FC.Porto dragon!
 
FearFactory's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Portugal
Posts: 3,981
Re: OpenSuse 11.1

BTW, anyone with the same pulse audio problems...?
__________________
AMD Phenom II X2 555BE 3.2Ghz AM3 (OC x4 3.7Ghz),CoolerMaster Hyper 212 Plus, Asus M5A99X Evo , 2x 4GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance, VGA PowerColor HD6950 2GB DDR5, Asus DVDRW, Seagate 2TB SATA, Seagate 500 SATA, PSU Nox Hummer M 650W, Asus ML239 23' IPS
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 11:19 PM   #10
swannema
????????????????
 
swannema's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 9,634
Re: OpenSuse 11.1

After I read about the issues, I simply removed it. I have not missed it.
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 11:02 AM   #11
Cogar
Level 16, lawful good
 
Cogar's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: It varies, but usually within 100 yards of a keyboard.
Posts: 7,297
Re: OpenSuse 11.1

Pulse Audio seems to be one of those things that works for some people and does not work for others. This could be due to hardware differences, configuration differences, or even the applications that use it. It is technically superior in theory if not in practice, and someday should work well for everyone. I use it and have not noticed any issues.
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 02:18 PM   #12
FearFactory
The FC.Porto dragon!
 
FearFactory's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Portugal
Posts: 3,981
Re: OpenSuse 11.1

Quote:
Originally Posted by Cogar View Post
Pulse Audio seems to be one of those things that works for some people and does not work for others. This could be due to hardware differences, configuration differences, or even the applications that use it. It is technically superior in theory if not in practice, and someday should work well for everyone. I use it and have not noticed any issues.
Yeah, my old (very old ) SB Live 1024 Player doesn't like pulse audio..
__________________
AMD Phenom II X2 555BE 3.2Ghz AM3 (OC x4 3.7Ghz),CoolerMaster Hyper 212 Plus, Asus M5A99X Evo , 2x 4GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance, VGA PowerColor HD6950 2GB DDR5, Asus DVDRW, Seagate 2TB SATA, Seagate 500 SATA, PSU Nox Hummer M 650W, Asus ML239 23' IPS
(Offline)   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 12:59 PM   #13
Drufuss
Registered User
 
Drufuss's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Austria
Posts: 3,185
Re: OpenSuse 11.1

Attached a USB mouse to my rig and opend the bluetooth-app by double clicking the bluetooth-icon in the lower right corner.
There i was able to "connect" to my bluetooth mouse and keyboard.

After a reboot i had to again use the USB-mouse to remove and connect my bluetooth combo again, so i decide to uninstall everything bluetooth from my rig.

Now keyboard and mouse are working flawless.

My D-Link G510 card worked "out of the box" with this release of opensuse, next thing i have to try is to get the X-Fi card running.

Greetings

Dru
__________________
System specs:
Asus Maximus VI Formula (watercooled)
Core i7-4790K 4.00 GHz (watercooled)
4 x 8GB DDR3-Ram PC3-2400 Kingston Beast XMP
3 x Samsung 840 EvoO 1 TB
Gigabyte GeForce GTX970 G1 Gaming (watercooled)
Soundblaster ZxR, Hauppauge HVR4400 DVB-T/S2, Logitech Z-5450 5.1 THX Wireless
Logitech DiNovo MediaDesktop 2.0
Enermax Platimax 750W
Pump: Laing DDC2
Radiator: Watercool Mo-Ra 3 420
Case: Cooltek Antiphon
Windows 7 Ultimate 64bit retail

CUSL2-C ruled! ..äh... RulEd!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Time flies like an arrow,
fruit flies like a banana.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com

© 2006 - 2016 ABXZone Forums | About ABX Zone Forums | Advertisers | Investors | Legal | A member of the Crowdgather Forum Community