ABXZone Computer  Forums



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-20-2006, 12:44 PM   #1
Kimbo
Registered User
 
Kimbo's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Perth, W.A.
Posts: 659
Some VMware questions...

1. i have an x-fi soundcard which ONLY works in xp. it does not even support win2k. i read here that it doesn't matter since under older windows it reports a basic soundblaster 16. i made a win98se container and have a yellow questionmark in device manager for "unknown audio device". so am i supposed to actually get the soundblaster 16 drivers from creative and install them or what ?

2. this isn't a question so much as a remark. even when proper VT with the newer cpu's and beyond unless we will be able to also throttle (restrict) the cpu speed and indeed the cpu architecture some things will not work. the speed could be done, i think. i remember using cpukiller before on my p4 2.4ghz and at that time it worked well enough. i'm sure intel has a command that would slow the cpu cycles right down. i mean just like we can restrict the amount of ram in the current vmware, which seems to work just fine, why not the cpu speed ??? the second part would be more of a bonus in that if we could also select from a number of preset cpus. so just like we set the amoun of ram, partition size et al, imagine being able to select a "i386 16mhz" or a "i486dx2 66mhz" cpu. because of now all such programs, vmware, virtual pc et al do not really emulate hardware properly. it's still "emulation".

3. also of note is that ALL safedisc games i have so far tried under my 98se container, once installed, and as i run them complain of a debugger. that is one of the protection's checks to see if a hacker is loading the game exe into a debugger to crack it. i know that. the sad thing is, obviously it is getting confused, which means that wrongly i can not play the games because of the false possitive. i know it has to be the way vmware works.


i will have more questions but in the meantime looks like i'll be going back to my proper "old box" which is my p4 2.4ghz 512mb ram etc....
__________________
Pimp of
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
. Hater of society.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]
Old 07-20-2006, 01:28 PM   #2
John64
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 4,450
1: It will report an SB16, so you will have sound for ANY os that has SB16 support
2: Your right, its not a question, but if you want that old hardware, dosbox might be right for you?
3: I have used Safedisc games on a system that has VMWare Workstation 5.0-5.5.1, but i didnt specifically check

What you could do is run VMWare server on your P4 box with a linux host, with no monitor or keyboard (headless) and use the VMWare Console over the network. Its like your on the machine!
__________________

(Offline)   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 06:52 AM   #3
Clareurst
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Re: Some VMware questions...

This same problem is with me that I am facing right now please give me a realistic solution.
(Offline)   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com

© 2006 - 2016 ABXZone Forums | About ABX Zone Forums | Advertisers | Investors | Legal | A member of the Crowdgather Forum Community