ABXZone Computer  Forums



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2009, 12:55 AM   #1
MrFurious24
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 16
USB Hell after Vista Reinstall

Hi,

I recently reinstalled Vista into my hp m7760n desktop.
After the reinstall from the disks it had me create, my USB decided to crap out.
To be specific, when I plug in usb keys, my iphone, my printer, or my old external HD, I get "This device can run faster" message informing me it's not 2.0. All my ports are 2.0, always have been. I tested, to see if the message was junk, and when a 100mb transfer took a minute and a half, I knew it was 1.1. My iPhone now takes 45 minutes to sync, when it used to take 2 minutes. This is driving me crazy. I'm about to scrap it, but I thought I'd post here. On a side note, my new external 1TB works fine, no message.
What I've done so far with no success.
1. I updated all USB related drivers through the device manager - update driver. Always get: Best Driver already installed.
2. Installed all latest hp drivers from their website.
3. Installed latest chipset driver from intel.
4. Installed new USB 2.0 PCI card. (Same 1.1 notice)
5. Reinstalled Vista (Again)
6. Ran the windows hotfixes you can find in Vista Support forums.(Wouldn't install, said I don't have requirements.)
7. unplugged everything, deleted all USB root hubs, restarted, replugged in USB.
8. Could not roll back drivers, no option to.
9. EVERYTHING is plugged directly into mobo. No hubs. And, I've run each item through each different USB port, to see if some were bad. The good external HD works on all ports, the other devices are 1.1 on all ports.

A new symptom is that my usb keyboard and USB mouse shut down every 20 minutes or so, and restart after about 30 seconds.

Any help would be very appreciated. At my wit's end.
(Offline)   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com

© 2006 - 2016 ABXZone Forums | About ABX Zone Forums | Advertisers | Investors | Legal | A member of the Crowdgather Forum Community