ABXZone Computer  Forums



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2003, 09:39 AM   #31
lovingbenji
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Paris
Posts: 231
Quote:
Originally posted by MaverickSY19
Didn't even know that BIOS was released. Its not listed on the website yet. Hmm oh well I will have to try it out. What does it fix?


Hmm this is only on the German site and not even on the Taiwan site yet. Not sure I want to mess with it.
they are always firstly on the german site as they are mainly developped there
(Offline)   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]
Old 07-01-2003, 09:45 AM   #32
MaverickSY19
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: D.C. Hub
Posts: 160
Well the 1008.004 version i'm using it working great right now, not sure I want to change it yet until I see an official release
__________________
MaverickSY19
System Specs:
P4 3.06 Hyperthreading CPU w/Swiftech MCX4000 HS and Thermaltake Smartfan 2
Asus P4C800-E Deluxe i875 chipset with ICH5R Soutbridge BIOS 1010
2 Gigs of Corsair TWINX1024-2700LLPT DDR333 XMS2700 Dual-Channel Memory w/Platinum HS
ATI 9800 Pro 128 w/Catalyst 3.6
Audigy XGamer w/5.1 Speakers
WinXP Pro SP1 w/DirectX 9.0b
250 Gigs of total HD Space
Blue Thermaltake Xaser III 1000D Case w/Antec True Blue 480w P/S
3DMark2001SE 17279 - Old Score with P4G8X and Catalyst 3.2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

3DMark2003 : 5874

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 09:59 AM   #33
lovingbenji
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Paris
Posts: 231
Quote:
Originally posted by MaverickSY19
Well the 1008.004 version i'm using it working great right now, not sure I want to change it yet until I see an official release
BTW Maverick, how is your voltage oscillating with the -E version ? I remember I had a few issues with that on the P4C800 DLX -> for example 1.7v idle and sudden drop to 1.61 while loaded ..
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 10:08 AM   #34
MaverickSY19
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: D.C. Hub
Posts: 160
It does not ocillate at all, ocillating is when it constantly changes voltage. I will say that yes idle its using 1.6v but under load its actually drops to 1.52 to 1.55 range but it says pretty steady while its there, no ocillating. Its running right in the spec range for the CPU so its staying cooler than my P4G8X Deluxe did because of the overvoltage problem it has.
__________________
MaverickSY19
System Specs:
P4 3.06 Hyperthreading CPU w/Swiftech MCX4000 HS and Thermaltake Smartfan 2
Asus P4C800-E Deluxe i875 chipset with ICH5R Soutbridge BIOS 1010
2 Gigs of Corsair TWINX1024-2700LLPT DDR333 XMS2700 Dual-Channel Memory w/Platinum HS
ATI 9800 Pro 128 w/Catalyst 3.6
Audigy XGamer w/5.1 Speakers
WinXP Pro SP1 w/DirectX 9.0b
250 Gigs of total HD Space
Blue Thermaltake Xaser III 1000D Case w/Antec True Blue 480w P/S
3DMark2001SE 17279 - Old Score with P4G8X and Catalyst 3.2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

3DMark2003 : 5874

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 10:15 AM   #35
lovingbenji
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Paris
Posts: 231
Quote:
Originally posted by MaverickSY19
It does not ocillate at all, ocillating is when it constantly changes voltage. I will say that yes idle its using 1.6v but under load its actually drops to 1.52 to 1.55 range but it says pretty steady while its there, no ocillating. Its running right in the spec range for the CPU so its staying cooler than my P4G8X Deluxe did because of the overvoltage problem it has.
the drop from 1.6 to 1.52-1.55 is not very good at all ...
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 10:19 AM   #36
MaverickSY19
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: D.C. Hub
Posts: 160
Not really its fine. The normal operating vcore of the P4 3.06 is 1.55v so its regulating it right to where it needs to be. Even when I overclock it, it adjusts it to where it needs to be. I would say its doing its job.
__________________
MaverickSY19
System Specs:
P4 3.06 Hyperthreading CPU w/Swiftech MCX4000 HS and Thermaltake Smartfan 2
Asus P4C800-E Deluxe i875 chipset with ICH5R Soutbridge BIOS 1010
2 Gigs of Corsair TWINX1024-2700LLPT DDR333 XMS2700 Dual-Channel Memory w/Platinum HS
ATI 9800 Pro 128 w/Catalyst 3.6
Audigy XGamer w/5.1 Speakers
WinXP Pro SP1 w/DirectX 9.0b
250 Gigs of total HD Space
Blue Thermaltake Xaser III 1000D Case w/Antec True Blue 480w P/S
3DMark2001SE 17279 - Old Score with P4G8X and Catalyst 3.2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

3DMark2003 : 5874

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 11:37 AM   #37
JoeBar
Bite me if u can...
 
JoeBar's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Athens
Posts: 5,889
Quote:
Originally posted by MaverickSY19
Hey Joe we meet again. You know I never noticed that when I looked at the spec sheets. Why on earth would they cut costs on the P4C800 Deluxe and not put the ICH5R chipset on that, but then turn around and put it on the non Deluxe board? No wonder people were a bit annoyed by that.

Ok now that I have said that, are you using S-ATA Raid? From what I read in the post that eagleye62 put you can only install it if you have Raid 0 setup on the S-ATA ports.

I found this on Intel's website under FAQ's for IAA.



See it says that unless I use the S-ATA Raid 0 feature, IAA does not support the i875 chipset. It goes on to say that you could use the IAA 2.3 version on 800 Series chipsets but that does not support the 865 or 875 chipset either. So you need to use the Microsoft navtive storage driver built into Windows- Not sure if this is something you have to add or if it installed by default. I think its a default thing.

Now if your not using S-ATA in RAID then wtf hehe ? DOH But your hardware list at the bottom of your sig shows "2 x 36.7GB Western Digital Raptror SATA (Raid 0) " so that would show the reason why you could install it.
Yes i'm using a ICH5R raid 0 setup. IAAR as u already know can only be installed with a raid array.
__________________
Asus P5WDG2 Premium rev. 1.02G
Intel Pentium D 920 SL94S Malay @ 4.31GHz cooled by Thermaltake Big Water 745
GeCube Radeon X1900XT combined with LG 1980Q (8ms) 19' TFT monitor
2 x 1GB Transcend DDR2-533 @ 770mhz
2 x 36.7GB Western Digital Raptors Raid 0 | 300GB Western Digital Caviar SE SATA
Creative Soundblaster X-Fi Xtrememusic combined with Cambridge Soundworks Megaworks 550 THX
Asus E616P3 DVD | Asus 1608-P DVD-RW
Thermaltake Kandalf black super tower with 4 x 120mm and 2 x 90mm blue led fans | Chieftec 550W Triple 12V rails - 120mm fan
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 12:24 PM   #38
ajm786_abx
ajm786 = ???
 
ajm786_abx's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: College Park, MD
Posts: 4,220
Question for you guys. In the BIOS, DDR voltage is applicable up to 2.85V.

On load, does the Asus board undervolt this voltage also as it does with the Vcore? The Vcore is known to undervolt, but what about the VDIMM?
__________________
That's right. BITE me.

Abit IC7 w/BIOS 24 * P4 2.6C @ 3.25 w/Zalman CNPS7000-Cu * Corsair TWINX1024-3200LLPT 1GB * Samsung SP1614C and SP0812C SATA; Toshiba SD-M1712; NEC ND-2510A * BFG 6800 OC* Intel PRO/100+ LAN; Audigy 2 ZS Platinum; WinTV Go * Antec 480W TruePower in CoolerMaster ATCS 201-SX * Viewsonic 19" P90f Flat, and WinXP Pro/SP2 * Natural Multimedia Keyboard and Logitech MX500

PC/HT audio setup:
Cambridge MC50 center, Athena AS-B1 mains, Megaworks 510D sub, Sonance Mariner 100 rear; connected to Onkyo TX-SR500 via Audigy 5.1 multichannel
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 12:30 PM   #39
ajm786_abx
ajm786 = ???
 
ajm786_abx's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: College Park, MD
Posts: 4,220
Another question.

On the Abit IC7, there is an option in BIOS to set Active fan speed.

In other words, in order to have a quiet system, fans are set to 70% speed. There is another option in BIOS that allows you to set the fans to full speed if the temps reach or surpass your specified temp. So if I specify 60C, then the fans will kick into full gear at 60C.

Does the Asus board have such an option or feature? Does it behave alike the Abit board?
__________________
That's right. BITE me.

Abit IC7 w/BIOS 24 * P4 2.6C @ 3.25 w/Zalman CNPS7000-Cu * Corsair TWINX1024-3200LLPT 1GB * Samsung SP1614C and SP0812C SATA; Toshiba SD-M1712; NEC ND-2510A * BFG 6800 OC* Intel PRO/100+ LAN; Audigy 2 ZS Platinum; WinTV Go * Antec 480W TruePower in CoolerMaster ATCS 201-SX * Viewsonic 19" P90f Flat, and WinXP Pro/SP2 * Natural Multimedia Keyboard and Logitech MX500

PC/HT audio setup:
Cambridge MC50 center, Athena AS-B1 mains, Megaworks 510D sub, Sonance Mariner 100 rear; connected to Onkyo TX-SR500 via Audigy 5.1 multichannel
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 01:54 PM   #40
ajm786_abx
ajm786 = ???
 
ajm786_abx's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: College Park, MD
Posts: 4,220
Any answers guys???
__________________
That's right. BITE me.

Abit IC7 w/BIOS 24 * P4 2.6C @ 3.25 w/Zalman CNPS7000-Cu * Corsair TWINX1024-3200LLPT 1GB * Samsung SP1614C and SP0812C SATA; Toshiba SD-M1712; NEC ND-2510A * BFG 6800 OC* Intel PRO/100+ LAN; Audigy 2 ZS Platinum; WinTV Go * Antec 480W TruePower in CoolerMaster ATCS 201-SX * Viewsonic 19" P90f Flat, and WinXP Pro/SP2 * Natural Multimedia Keyboard and Logitech MX500

PC/HT audio setup:
Cambridge MC50 center, Athena AS-B1 mains, Megaworks 510D sub, Sonance Mariner 100 rear; connected to Onkyo TX-SR500 via Audigy 5.1 multichannel
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 02:27 PM   #41
MaverickSY19
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: D.C. Hub
Posts: 160
Quote:
Originally posted by ajm786
Question for you guys. In the BIOS, DDR voltage is applicable up to 2.85V.

On load, does the Asus board undervolt this voltage also as it does with the Vcore? The Vcore is known to undervolt, but what about the VDIMM?
I have not really looked to be honest, I just installed this Thursday night and have not had a lot of time to play with it per say as far as O/C and so on. I will say that the board is not Undervolting the vcore. Its regulating it! Its supposed to run at that vcore! Why are you guys acting like this is a flaw. The flaw was the overvoltage the P4G8X and the P4P800 (so i have heard) do. The circuit is actually working right.
__________________
MaverickSY19
System Specs:
P4 3.06 Hyperthreading CPU w/Swiftech MCX4000 HS and Thermaltake Smartfan 2
Asus P4C800-E Deluxe i875 chipset with ICH5R Soutbridge BIOS 1010
2 Gigs of Corsair TWINX1024-2700LLPT DDR333 XMS2700 Dual-Channel Memory w/Platinum HS
ATI 9800 Pro 128 w/Catalyst 3.6
Audigy XGamer w/5.1 Speakers
WinXP Pro SP1 w/DirectX 9.0b
250 Gigs of total HD Space
Blue Thermaltake Xaser III 1000D Case w/Antec True Blue 480w P/S
3DMark2001SE 17279 - Old Score with P4G8X and Catalyst 3.2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

3DMark2003 : 5874

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 02:34 PM   #42
MaverickSY19
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: D.C. Hub
Posts: 160
Quote:
Originally posted by ajm786
Another question.

On the Abit IC7, there is an option in BIOS to set Active fan speed.

In other words, in order to have a quiet system, fans are set to 70% speed. There is another option in BIOS that allows you to set the fans to full speed if the temps reach or surpass your specified temp. So if I specify 60C, then the fans will kick into full gear at 60C.

Does the Asus board have such an option or feature? Does it behave alike the Abit board?
Asus uses a simuliar thing called Q Fan control or Quiet Fan control. Here is a link that explains what it does, and it does work but your CPU fan really needs to run off the MB 3 pin connector , the case fans will work but only the ones connected to the MB 3 pin connectors.

If you have an Antec P/S they also have 2 fan power control supplies that come off the P/S and control the fan speed based on what the P/S is sensing. Here is a link to the Q Fan information:
http://www.asus.com.tw/support/engli...res/q-fan.aspx

That link breaks it all down to you.
__________________
MaverickSY19
System Specs:
P4 3.06 Hyperthreading CPU w/Swiftech MCX4000 HS and Thermaltake Smartfan 2
Asus P4C800-E Deluxe i875 chipset with ICH5R Soutbridge BIOS 1010
2 Gigs of Corsair TWINX1024-2700LLPT DDR333 XMS2700 Dual-Channel Memory w/Platinum HS
ATI 9800 Pro 128 w/Catalyst 3.6
Audigy XGamer w/5.1 Speakers
WinXP Pro SP1 w/DirectX 9.0b
250 Gigs of total HD Space
Blue Thermaltake Xaser III 1000D Case w/Antec True Blue 480w P/S
3DMark2001SE 17279 - Old Score with P4G8X and Catalyst 3.2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

3DMark2003 : 5874

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 11:02 PM   #43
Qba73
Bench This
 
Qba73's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Land of the lost Towers, NY
Posts: 1,667
1009 final is out for the E its dated 7/1/03 anyone try it yet? which is the best bios for the E performance wise?
__________________
I7 6700K @ 4.7 Ghz
Corsair H100i GTX
16gb GSkill Ripjaw V 3000
Asus Z170 Deluxe
EVGA 980 Ti SC@1230/7500
Corsair AX860i
Acer XB271HU
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-02-2003, 12:02 AM   #44
iMogal
Zoom Zoom...
 
iMogal's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 1,226
Where the Reviews?!?!

We all know the boards are out... so where are the reviews?!?! anyone here with the board wanna state thier findings with the P4C800E?
__________________

SilverStone TJ-08
MAXIMUS VI GENE mATX
Intel® Core™ i7-4770K Processor (8M Cache, up to 3.90 GHz)
2x4Gb G.SKILL TridentX F3-2400C10D-8GTX 8GB 2X4GB DDR3-2400 CL10
OCZ Vertex 3 - 128Gb
WD1001FALS Caviar Black 1TB
AMD Radeon HD 7950 GPU
Corsair HX620 Modular PSU
Dell UltraSharp 2407FPW (x2)
Monsoon MM-700 2.1 Speakers
__________________
(Offline)   Reply With Quote
Old 07-02-2003, 12:04 AM   #45
MaverickSY19
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: D.C. Hub
Posts: 160
Quote:
Originally posted by Qba73
1009 final is out for the E its dated 7/1/03 anyone try it yet? which is the best bios for the E performance wise?
Is this the one on the German FTP? Also there is a new Promise ATA and Promise RAID driver out today as well.

http://www.asus.com.tw/support/downl...800-E%20Deluxe
__________________
MaverickSY19
System Specs:
P4 3.06 Hyperthreading CPU w/Swiftech MCX4000 HS and Thermaltake Smartfan 2
Asus P4C800-E Deluxe i875 chipset with ICH5R Soutbridge BIOS 1010
2 Gigs of Corsair TWINX1024-2700LLPT DDR333 XMS2700 Dual-Channel Memory w/Platinum HS
ATI 9800 Pro 128 w/Catalyst 3.6
Audigy XGamer w/5.1 Speakers
WinXP Pro SP1 w/DirectX 9.0b
250 Gigs of total HD Space
Blue Thermaltake Xaser III 1000D Case w/Antec True Blue 480w P/S
3DMark2001SE 17279 - Old Score with P4G8X and Catalyst 3.2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

3DMark2003 : 5874

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com

© 2006 - 2016 ABXZone Forums | About ABX Zone Forums | Advertisers | Investors | Legal | A member of the Crowdgather Forum Community