ABXZone Computer  Forums



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2003, 02:55 AM   #1
Monk_abx
CCIE
 
Monk_abx's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 215
OCZ 4000 Gold Abit IC7-MAX3 (attn: bigtoe)

What are the recommened memory settings (at 250FSB 1:1) with the GAT settings? I'm trying to tune my newly built system.
(Offline)   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]
Old 12-21-2003, 03:27 AM   #2
bigtoe
here to help
 
bigtoe's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 4,448
There are no recomended settings for GAT.

All GAT is are Dram Refresh options between 64uS and 64.They force the ram to work outside is normal paramiters.

See what you get stable and stick with it.
__________________
Got a question???

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

It may have already been answered!!!
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-21-2003, 03:44 AM   #3
Monk_abx
CCIE
 
Monk_abx's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 215
Quote:
Originally posted by bigtoe
There are no recomended settings for GAT.

All GAT is are Dram Refresh options between 64uS and 64.They force the ram to work outside is normal paramiters.

See what you get stable and stick with it.
I have it running stable. I just tried to lower 1 of the latency timers (what do you know, it posted.)

Anyhow, I tried to fiddle with GAT and I had to leave everything on auto or it wouldn't post. I slapped in 2x 256mbyte mushkin pc3500 ddr and I could run them really low on the latency scale with GAT on F1 (fsb @ 250 / ram @200)

Anyhow, I'm really happy with OCZ's memory. I'm hitting 6000mbtye/s in sandra.
Attached Images
File Type: jpg ocz-pc4000+cpuz.jpg (40.3 KB, 41 views)
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-21-2003, 04:04 AM   #4
bigtoe
here to help
 
bigtoe's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 4,448
BH5 is pretty much the only IC that will take GAT settings, although, out new 3700Gold rev2 does well with GAT settings also.
__________________
Got a question???

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

It may have already been answered!!!
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-21-2003, 07:46 AM   #5
Shane5578
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 90
monk, i'm running same memory and timings as you.

i'm running rev1 (samsung), but yours should be rev2(hynix)
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by Shane5578; 12-21-2003 at 07:54 AM..
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-21-2003, 08:26 AM   #6
bigtoe
here to help
 
bigtoe's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 4,448
Quote:
Originally posted by Shane5578
monk, i'm running same memory and timings as you.

i'm running rev1 (samsung), but yours should be rev2(hynix)
If your running OCZ PC4000 its all Hynix based.3700Gold was Samsung on rev1.
__________________
Got a question???

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

It may have already been answered!!!
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-21-2003, 08:53 AM   #7
Shane5578
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 90
i got my info from here

http://forum.abit-usa.com/showthread...pc4000+samsung

oczsupport
Quote:
I just wanted to point out that a lot of memory manufacturers ( Including Twinmos / Corsair / Buffallo ) also use this Samsung PCB gerber on their PC4000, it is a popular PCB to use because Samsung knows their stuff when it comes to PCBs, unfortunately the gerber is over a year old and we have switched to something that should provide more performance ( top end speed ).
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-21-2003, 03:28 PM   #8
Spec3
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Tallinn
Posts: 98
Quote:
Originally posted by Shane5578
i got my info from here

http://forum.abit-usa.com/showthread...pc4000+samsung

oczsupport
That looks like a bigtoe post to me
(Offline)   Reply With Quote
Old 12-21-2003, 05:48 PM   #9
bigtoe
here to help
 
bigtoe's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 4,448
Quote:
Originally posted by Shane5578
i got my info from here

http://forum.abit-usa.com/showthread...pc4000+samsung

oczsupport
Samsung PCB..Hynix IC's...LOL.

We have had 3 PCB revisions on PC4000 and above.All use Hynix IC's
__________________
Got a question???

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

It may have already been answered!!!
(Offline)   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com

© 2006 - 2016 ABXZone Forums | About ABX Zone Forums | Advertisers | Investors | Legal | A member of the Crowdgather Forum Community