ABXZone Computer  Forums



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-07-2004, 05:59 PM   #1
randywsr
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2
P4C800-E Deluxe - Promise RAID NO Show

ANY help at all appreciated.....
problem: ONLY after I reset BIOS (v1016) do I see the Promise "detecting IDS...."
-I set up stripe array with 2 IBM Deskstar 160 Gb SATA drives OK,
then reboot.
-Upon reboot, no detecting msg. and NO hard drives in BIOS setup.
-naturally, windoze XP install fails as well.....

??? anybody....any ideas??

i have tried connecting the drives individually to the Intel SATA ports and all is OK.
also tried connecting to Intel SATA as RAID-0 and was OK.
(Offline)   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]
Old 08-07-2004, 06:07 PM   #2
PCBruiser
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 13,497
If all else fails remember this, read the instructions first. Then do a search here and you will find this same question asked and answered about 1000 times. But, here it is - you need to load the drivers during the Windows install for the SATA controller by creating a floppy disk according to the instructions and using the driver CD that came with your board. Then when windows gets to the initial start of loading drivers you push F6 when asked if you need to load SCSI or orther drivers. It is all in Chapter 5 of your motherboard manual, and in the thread here:

http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=34558

Edit: And use the Intel Controller, not the Promise for your boot Raid - it's a faster controller because it is on a different data bus. That's SATA1 and SATA2 on your motherboard.

Last edited by PCBruiser; 08-07-2004 at 06:20 PM..
(Offline)   Reply With Quote
Old 08-07-2004, 07:23 PM   #3
randywsr
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2
thanks for answering!!
yes...i did read inst.
yes...i did search here.
no...i guess i did NOT describe the problem correctly.
the PROBLEM is...i dont see the promise raid after post, and in BIOS i
DONT see any IDE devices, so actually i really dont expect to see any in xp install....
(Offline)   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com

© 2006 - 2016 ABXZone Forums | About ABX Zone Forums | Advertisers | Investors | Legal | A member of the Crowdgather Forum Community